Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2015

Ανατομία της προτάσεως των δανειστώνΠΡΟΛΟΓΟΣ
Ανατέμνω, στο παρόν άρθρο, το κείμενο που τίθεται υπό την κρίση του Ελληνικού Λαού. Επιχειρώ, με άλλα λόγια, μία σε βάθος ανάλυση. Ανάλυση πέρα από τις γνωστές αναγνώσεις. Ανάλυση που θα μπορούσε να χρησιμεύσει, στους όποιους ψύχραιμους και συνετούς, στην διαμόρφωση της δικής τους γνώμης.
Αυτή η ανάλυση περιλαμβάνει :
-         Συνοπτική  παρουσίαση της προτάσεως.
-         Ανάδειξη των εμμέσων πλην σαφών υποδείξεων της αποτυχίας των προηγουμένων κυβερνήσεων της χώρας.
-         Παρατηρήσεις επί της ουσίας του κειμένου.
-         Διεξοδικό σχολιασμό της γνωστής ακυρωτικής προσφυγής στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας
-         Αιτιολογημένη πρόταση ψήφου.
Παρότι το άρθρο είναι αυτοτελές, θα συνιστούσα στον ενδιαφερόμενο αναγνώστη να διαβάσει και το προηγούμενο άρθρο «Το δημοψήφισμα ως ύβρις», όπου στοιχειοθετώ την άποψη ότι πρόκειται για παρωδία δημοκρατικής διαδικασίας. Όπως έγραφα :
Η παρωδία έγκειται τόσο στον τρόπο που ενημερώνεται ο πολίτης για τις επιλογές του και τις συνέπειες κάθε μιάς, όσο και στο επιτηδείως καλλιεργούμενο κλίμα συγχύσεως και τρόμου. Πρόκειται για ύβρι, δηλαδή βρισιά, στην ίδια την ιδέα της δημοκρατίας. Και, δυστυχώς, σε αυτό παρασύρονται ανύποπτοι και αυτοί που καταφανώς «επενδύουν» καλοπροαίρετα στον θεσμό.
Στα πλαίσια αυτά, αγωνίζομαι για το καλύτερο δυνατόν. Και θα ακολουθήσει άρθρο με τίτλο «Η Ελληνική Οδός για την υπέρβαση της κρίσης».
Συνολικά, πρόκειται για εδραία συγκρότηση μίας άλλης προοπτικής για την επόμενη μέρα, βασιζόμενη σε επίσης εδραίες διαπιστώσεις. Προοπτική που μπορεί να εμπνεύσει το ΟΧΙ σε συνετούς διστακτικούς, αλλά και που δεν θα είχε πρόβλημα να επιβιώσει ακόμη και μετά από ένα δουλοπρεπές ΝΑΙ.

"Τα σκληρά λόγια και οι φτωχές σκέψεις
ποτέ δεν διευθετούν την προστριβή."
Κινέζικη σοφία, εκδόσεις Οδυσσέας

Επισημαίνω και υπογραμμίζω ότι η όλη αρθρογραφία είναι ανεξάρτητη των ενδιαμέσων εξελίξεων, ακόμη και στην περίπτωση ματαιώσεως του δημοψηφίσματος.

Όλο ο άρθρο :
 Ε


 Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου