Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Ο γόρδιος δεσμός της διαπραγμάτευσης και τα warrants



Ο γόρδιος δεσμός της διαπραγμάτευσης και τα warrants

Η σε εξέλιξη διαπραγμάτευση με τους δανειστές της χώρας– όπως είναι φυσικό – έχει κερδίσει τα φώτα της δημοσιότητας. Από την άλλη, η εμφανής ανοδική κίνηση του ΧΑΑ, με αιχμή τις τραπεζικές μετοχές, κερδίζει όλο και περισσότερο τις εντυπώσεις. Και οι περισσότεροι την αποδίδουν, και μάλιστα αποκλειστικά, σε κάποιες καλές προοπτικές στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.
Κάπως έτσι, ίσως ο τίτλος του άρθρου προκαλεί την απορία : τι σχέση έχουν οι διαπραγματεύσεις με τα warrants ; Μία καλή εισαγωγή στην απάντηση είναι το προ εβδομάδος άρθρο μου «Herr Schaeuble, τί θέλετε ακριβώς από την Ελλάδα ;»
Έχω την άποψη – εν ολίγοις – ότι την ισχυρή λύση στον σύγχρονο γόρδιο δεσμό, στο απελπιστικό πρόβλημα ρευστότητας του δημοσίου, θα δώσει η ευρεία εξάσκηση των τραπεζικών warrants τον προσεχή Ιούνιο. Και αυτή η προοπτική αλλάζει πολλά – ιδίως όσο θα προβάλλει σε όλο και περισσότερους ως εφικτή. Προφανώς δεν μπορεί να την αγνοήσει κανείς από τους διαπραγματευόμενους, αν θέλει να κάνει καλά τη δουλειά του. Αυτό ισχύει ούτως ή άλλως – ανεξάρτητα από τις πρωτοβουλίες του υπογράφοντος.
Αυτό το φιλόδοξο πλάνο, ύψους μέχρι 20,47 δις ευρώ, θα διερευνήσουμε εδώ.

Όλο το άρθρο :
Ο γόρδιος δεσμός της διαπραγμάτευσης και τα warrants

Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου