Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Δημόσιο μήνυμα προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Donald J.Trump



Mr.President,
Πιστεύω βαθιά ότι η χθεσινή δήλωσή σας, όπως προβλήθηκε στον ελληνικό τύπο, «Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι τρομερή. Είναι απαίσιο...», είναι ειλικρινής. Είμαι σίγουρος ότι αντιλαμβάνεσθε την κατάσταση, και θέλετε να βοηθήσετε. Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι είναι δύσκολο να βοηθήσετε σωστά, ενώ μάλιστα υπάρχει διάχυτη λαϊκή δυσπιστία για τις προθέσεις σας. Είναι πολύ δυσκολότερο να πείσετε Έλληνες ότι είσθε ένας insider που θέλει να αλλάξει το σύστημα.


Κατά πρώτον, λοιπόν, θα ήθελα να θέσω υπ’ όψιν σας τον εξής ισχυρισμό : «Είμαι περήφανος για όλα όσα η διοίκηση μου έχει κάνει για να προσπαθήσει να στηρίξει την Ελλάδα στις προσπάθειες αυτές». Ούτε λίγο, ούτε πολύ, αυτό δήλωσε ο προκάτοχός σας, σε ομιλία του στην Αθήνα, μια βδομάδα μετά την εκλογή σας. Και καταχειροκροτήθηκε από τους εκπροσώπους του βαθιά διεφθαρμένου πολιτικού κόσμου της Ελλάδας.
Κατά δεύτερον, μία από τις δήθεν μεταρρυθμίσεις, για τις οποίες συνέχαιρε δημοσίως τον επικεφαλής του πολιτικού κατεστημένου μας, ήταν και το ξεπούλημα των τεσσάρων μεγαλυτέρων τραπεζών της πολύπαθης χώρας μας. Θα φρίξετε – επιτρέψτε μου – όταν πληροφορηθείτε τους όρους του book building στο Λονδίνο, όπως και για το πόσο βάναυσα καταπατήθηκαν τα νόμιμα δικαιώματα των μετόχων των τραπεζών, με συμπαιγνία κυβέρνησης και «αντιπολίτευσης». Πώς έφθασαν, δηλαδή, να πουληθούν μετοχές στην τιμή του ενός λεπτού (€0,01) !
Η όλη μεθόδευση για το ξεπούλημα, μάλιστα, ξεκίνησε στη χώρας σας. Ο ίδιος ο Bill Clinton έπαιρνε συνέντευξη από τον Αλέξη Τσίπρα, στο γνωστό «Ίδρυμα», το φθινόπωρο του ’15, σε απ’ ευθείας μετάδοση από το CNN. Ήταν μια καλά στημένη θεατρινίστικη παράσταση, με έντονα στοιχεία επιτηδευμένης κακομοιριάς, που απλώς ετοίμαζε επικοινωνιακά το έδαφος για το ξεπούλημα.
Άλλαξαν χέρια, σε εξευτελιστικές τιμές, οι τράπεζες στις οποίες είναι υποθηκευμένη όλη η Ελλάδα – εν ολίγοις.
Mr.President,
Δεν είναι μυστικό ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι εσωτερικό. Όσοι ξένοι μας έχουν κάνει κακό κατά καιρούς, ήταν περισσότερο συνεργοί εγχωρίων αθλίων και πολύ λιγότερο ενεργούσαν με δική τους πρωτοβουλία.
Αυτό το πρόβλημα, που ευστόχως έχει αποκληθεί «ελληνοελληνικό», όπως και “Greek reality”, δεν μπορεί να το λύσει κανείς ξένος. Κανείς. Ακόμη περισσότερο, δεν θα έπρεπε να το λύσει κανένας ξένος. Η κατάσταση είναι όντως απαίσια, ίσως περισσότερο και από όσο φαντάζεσθε, αλλά θα το αντέξουμε.
Την ώρα που το εγχώριο πολιτικό κατεστημένο εκδηλώνει χυδαία την παρασιτική του φύση, ο Ελληνικός Λαός αντιστέκεται έχοντας πάνω από όλα την αξιοπρέπειά του. Θα τους νικήσουμε μόνοι μας. Κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες.
Από πλευράς σας, έχετε να κάνετε μόνον αυτό που υποχρεούσθε να κάνετε : να πρωτοστατήσετε ώστε να λάμψει η αλήθεια για τις διεθνείς διαστάσεις του τεραστίου εγκλήματος κατά της χώρας-γενέτειρας του Πολιτισμού μας. Να αποκαλυφθούν οι διεθνείς συνεργοί, αυτοί που έκρυβαν επιτηδείως τους κατά καιρούς δήθεν μεταρρυθμιστές μας. Και εξακολουθούν να τους κρύβουν.
Mr.President,
Αυτό και μόνον, η καθοριστική συμβολή σας στην κάθαρση σε διεθνές επίπεδο, θα αρκούσε για να συμβάλετε καθοριστικά στην δρομολόγηση ενάρετων και μη αντιστρεπτών εξελίξεων, επιταχύνοντας τις ευλόγως αναμενόμενες φυσικές ανατροπές. Χωρίς κάτι τέτοιο, μία παρέμβασή σας δεν θα ήταν σωστή. Το θεωρώ βέβαιο.
Ταυτόχρονα, θα έχετε την ευκαιρία για ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα και στο δικό σας corrupt establishment, όπως και στα δικά σας crooked media. Απλώς, ας είσθε προετοιμασμένος να ανακαλύψετε ότι απέναντι στα αντίστοιχα δικά μας, είναι απλώς ερασιτέχνες της ψέματος και της λαμογιάς.
Κόρινθος 26 Απριλίου 2017

Sincerely yours,

Κώστας Τζαναβάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου