Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΕξοχώτατε Κύριε Πρόεδρε,

Σας υποβάλλω συνημμένως αντίγραφο του άρθρου με τίτλο «Τί θα γινόταν αν αλλάζαμε αντίληψη για τον πολιτικό διάλογο ;» και σας ζητώ όπως – στα πλαίσια του συνταγματικού σας ρόλου – αξιοποιήσετε την ιδέα, στον κατά την κρίση σας τρόπο, χρόνο και ρυθμό.
Έχει δημοσιευθεί στον έγκριτο ιστότοπο www.analyst.gr την 23η Ιουνίου 2014, και το χαρακτηριστικό διαδικτυακό σχόλιο-απάντηση ήταν «Μία άλλη Ελλάδα».

Ως πρώτο βήμα εποικοδομητικής χρήσης της ιδέας, ανασύρω την πρόταση που παρουσίασα την 31η Μαΐου 2015 στο άρθρο με τίτλο «Αντικειμενικές» ή ρεαλιστικές αξίες ακινήτων ;, όπου εισηγούμαι ένα νέο σύστημα διοικητικού καθορισμού της αξίας ακινήτων, αντί του γνωστού ως «αντικειμενικού».
Πρόκειται για σύστημα που προδιαγράφεται ώστε να διασφαλίζει κατά τεκμήριο εύλογο διοικητικό καθορισμό της αξίας ακινήτων, παρακολουθώντας – αυτόματα και συστηματικά – τις τιμές της αγοράς. Ταυτόχρονα, τροφοδοτεί εύλογες προσδοκίες ευεργετικών επιδράσεων στην κτηματαγορά και την οικοδομή, αλλά και ευρύτερες αναπτυξιακές.

Εξοχώτατε,

Σας ζητώ να θέσετε σε ευρύ Εθνικό Διάλογο την πρόταση, καλώντας όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα να πάρουν θέση, όπως και πανεπιστημιακούς, επιστημονικούς, επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς. Καθώς το αίτημα είναι πρωτάκουστο, αισθάνομαι την ανάγκη να επικαλεσθώ ένα βαρυσήμαντο άρθρο του αείμνηστου Νίκου Καλογερόπουλου (Nicolas Kaloy), γνωστού Έλληνα στοχαστή, Δρα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Γενεύης.
Επικαλούμαι ακριβώς το άρθρο του «Νέες Ιδέες : Φωνή θεού ή βοώντος εν ερήμω;», που δημοσιεύθηκε στη ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (φ.1376/21.11.13) και σας αποστέλλω συνημμένως.
Με την εμπειρία των 90 – τότε – χρόνων του, αλλά και της επί έξι δεκαετίες διαμονής του στην Ελβετία, καυτηρίαζε χαρακτηριστικά την ξενομανία μας : «Δεν είναι επιδεκτικός ο Έλληνας σε γηγενείς ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ».
Και, αναφερόμενος σε νέες ιδέες του υποφαινόμενου, έγραφε χαρακτηριστικά, και ίσως προφητικά : «πρέπει οι νέες αυτές ιδέ­ες να συζητηθούν με το ενδιαφέρον και την σοβαρότητα που απαιτεί ο σημερινός μεγά­λος κίνδυνος που διατρέχει το Έθνος μας.»
Κατέληγε, κάνοντας λόγο για τον «Μεγάλο Πάταγο».


Στην διάθεσή σας,

Κόρινθος, 10 Φεβρουαρίου 2016


Κώστας Τζαναβάρας
σύμβουλος μηχανικός – συγγραφέας
 

E

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου