Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

ΦΙΛΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ - Iδεολογία για την Ελληνική Αναγέννηση



Ελληνική Αναγέννηση είναι το θετικό ενδεχόμενο στην –σε ατομικό, οικογενειακό, συλλογικό και εθνικό επίπεδο– σοβούσα κρίση του ελληνισμού.
Η κρίση έχει καρκινική υφή, διαστάσεων καθολικής διάχυσης, και είναι ηθική, πνευματική, πολιτική, κοινωνική, δημοσιονομική, οικονομική, θεσμική και –εν τέλει– υπαρξιακή.
Ο Φιλεταιρισμός εντοπίζει ως κρίσιμο στοιχείο του θετικού ενδεχομένου, την επικράτηση φιλεταίρου πνεύματος ανάμεσα στους ξεχωριστούς Έλληνες.

Η επικράτηση φιλεταίρου πνεύματος δεν επιδιώκεται με ευχολόγια ή/και συστάσεις, αλλά παρέχοντας αφ’ ενός βαθύτερη κατανόηση της φύσης του προβλήματος του φθόνου και της διχόνοιας, και αφ’ ετέρου πρωτοπόρα οργανωτική λύση, κατάλληλη για την ελληνική φυσιογνωμία, συνοδευόμενη από προτάσεις ουσίας, επίσης πρωτοπόρες.
Ο Φιλεταιρισμός διακρίνεται σαφώς από τις αξιοθρήνητες νεοταξικές συλλογικότητες, καθώς εκφράζεται με την θεωρητική εξίσωση:
ισχυρό άτομο = ισχυρό σύνολο
ενώ τεκμηριώνει και προδιαγράφει ρεαλιστικές συνθήκες ισχύος της.

Θεωρητικά, η προτεινόμενη ιδεολογία θεμελιώνεται απ’ ευθείας στα Ομηρικά Έπη και δομείται ως υπεροικοδόμημα των επιστημών, φωτίζοντας διαδοχικά την αφετηρία, την ιστορική διαδρομή και την σημερινή κατάσταση. Μαζί, και τις υφιστάμενες ρεαλιστικές προσδοκίες.
Κρίσιμο λήμμα από την Ιλιάδα και την Οδύσσεια, είναι η ανάγλυφη απόδοση της προσωπικότητας του Οδυσσέα, τόσο ως φιλεταίρου, όσο και ως ηγετικού προτύπου.

Ο μείζων συλλογισμός της ιδεολογίας του Φιλεταιρισμού, έχει την εξής επαγωγική διαδρομή:

Ο Νέος Ομηρισμός, είναι νέα προσέγγιση του νοήματος της Ιλιάδας και της Οδύσσειας, ως αυθεντικής πραγματείας της διαχρονικής ελληνικής φυσιογνωμίας, χρήσιμης για ελληνοπρεπή αυτογνωσία και μάχη.

Η Νέα Θεωρία της Γνώσεως, πηγάζει από την προσπάθεια κατανοήσεως της Ομηρικής Παρακαταθήκης, προκύπτει ως επέκταση της υφισταμένης Θεωρίας της Γνώσεως, και φιλοδοξεί να οδηγήσει σε επιστημονική επανάσταση.
Βασίζεται στην θεωρητική εξίσωση:
Λογική & Συναίσθηση = Ενόραση

Η Ελληνοκεντρική Θεώρηση της Κρίσης, πηγάζει από τις έμμεσες πλην σαφείς ομηρικές υποδείξεις διαχρονικών δομικών προβλημάτων της φυλής και της κοινωνίας μας, αμφισβητεί τις βάσεις της δόξας της Κλασσικής Ελλάδας, εντοπίζει εγκληματικά σφάλματα στον Πλατωνισμό, και καταλήγει στις ρίζες των κοινωνικών και πολιτικών προβλημάτων του ελληνισμού.
Ερμηνεύει την κακοδαιμονία μας.

Το Ελληνοπρεπές Κράτος, είναι πρόταση Εθνικού Οράματος. Είναι εκ βάθρων επανασχεδιασμός του Ελληνικού Κράτους, βάσει αιτιολογημένων διαγνώσεων από την Ελληνοκεντρική Θεώρηση της Κρίσης, με πρωτοποριακές θεσμικές ιδέες:
-          νέο πολίτευμα: Αριστοδημοκρατία
-          νέο φορολογικό σύστημα: Φοροδικαιοσύνη
-          κράτος ελληνικού ρυθμού: Ελευθεροκρατία
-          νέα αντίληψη τοπικής αυτοδιοίκησης: Αμφικτιονισμός.

Τα Ελληνικά Συστήματα, είναι προτάσεις θεσμικών πλαισίων, χαρακτηριστικά απλών ελληνικών αντιλήψεων, που αφορούν:
-          την Υγεία
-          την Παιδεία
-          την Δικαιοσύνη
-          το Εθνικό Νόμισμα
-          το Τραπεζικό σύστημα

Οι Ενορατικές Διαδικτυακές Εφαρμογές, είναι προγράμματα σε περιβάλλον web, που έχουν γενικό πνεύμα «και σωστά και γρήγορα και οικονομικά».

Το Όραμα για την Διαδικασία της Αλλαγής, είναι ανορθόδοξων αντιλήψεων, ασύλληπτο για κάθε συμβατικά σκεπτόμενο.
Εξελίσσεται από χρόνια με τη μέθοδο των διαδοχικών κερδοφόρων βημάτων, ήτοι:
-          μάχη ιδεών και διασπορά μιμιδίων
-          στοχευμένες παρεμβάσεις χαοτικά οργανωμένες
-          διάδοση της ιδέας της Αριστοδημοκρατίας

Περαιτέρω, προωθούνται:
-          οργάνωση κινήματος Νέου Ομηρισμού, στα πρότυπα του Ομηρισμού και του Ερμητισμού
-          συμμετοχή ειδικών επιστημόνων στην συμβατική διαμόρφωση της Νέας Θεωρίας της Γνώσεως, όπως και των βασικών προεκτάσεών της στις Ανθρωπιστικές επιστήμες.
-          σχέδιο νέου Συντάγματος
-          «Σχέδιο ΦΟΙΒΟΣ» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
-          προετοιμασία Αριστοδημοκρατικού Κόμματος

Εν κατακλείδι, η προτεινόμενη ιδεολογία του Φιλεταιρισμού, φιλοδοξεί αφ’ ενός να εμπνεύσει ελπίδα για το μέλλον, παρέχοντας πειστικές προσεγγίσεις και ενδιαφέροντα σχεδιασμό, και αφ’ ετέρου να δώσει λύσεις σε τρέχοντα προβλήματα, παρέχοντας αποτελεσματικές μεθόδους και ιδέες.

6 Δεκεμβρίου 2018

Κώστας Τζαναβάρας


1 σχόλιο:

  1. Αξιόλογες οι προτάσεις σας αλλά χωρίς ένα μέιλ επικοινωνίας (και κάποιες πληροφορίες για το άτομό σας ) μην περιμένετε να δείτε ανταπόκριση απο αυτούς που συμπλέουν ιδεολογικά και έχουν καταθέσει και αυτοί τις προτάσεις τους .
    ( Δήμου Ιωάννης , pitago99@gmail.com )

    ΑπάντησηΔιαγραφή